De braam: mijn favoriete wildplukfruit Het zal er vast mee te maken hebben dat ik een soort alarmeringssysteem in mij heb voor bramenstruiken, want ik zie ze echt overal groeien; in de greppel langs de weg, in het park, bij het paadje langs het spoor, bij de rand van het bos... Lees meer »
De zomer is niet echt geworden wat we er van verwacht hadden dit jaar. De hele maand juli met jas aan naar je werk maakt het lastig een zomers gevoel te krijgen. Lees meer »
Schrijven, experimenteren én workshops organiseren. In het najaar verschijnt zijn vijfde boek Over drank, en ondertussen organiseert hij nog wat workshops. Alsof het niets is. Check hier de online september-agenda van meneer. Lees meer »
Een sharing dinner bij jou thuis? Dan wil je natuurlijk ook de tafel gezellig maken. Jet van Nieuwkerk geeft 5 praktische tips. Lees meer »
Bart van Olphen maakte voor zijn boek Bart’s Fish Tales een prachtige reis over de wereld. Hij leefde, viste en kookte de lekkerste gerechten met de mannen, vrouwen en kinderen van ’s werelds meest duurzame visserijgemeenschappen. Maak kennis met zijn boek en een van de landen die hij bezocht; India. Lees meer »
Jaren geleden woonde en werkte ik als model in Sydney. In mijn werk werd mij van alles aangeraden en afgeraden, waaronder te veel ijsjes eten. Ik heb genoeg verleidingen weerstaan, maar ijsjes: nee. Destijds stond op een magnumstokje: Share Love Not Ice Cream. Een spreuk naar mijn hart. Ik ben namelijk dol op delen, behalve als het om desserts gaat, en al helemaal wanneer dat een ijsje is. Don’t touch mine! Lees meer »
Terwijl de magazines van Carrera Culinair werden klaargelegd voor de tweede brainstormsessie van deze week, kwamen de deelnemers binnen met een brede glimlach en een nieuwsgierige blik. De gigantische boekenkast bij de uitgeverij was het eerste dat opviel: ‘ik zou hier wel een dagje willen blijven’ was dan ook een welkome opmerking. Lees meer »
Kort geleden kwam ons magazine ‘Carrera Culinair: voor kookliefhebbers’ uit. Vanochtend waren er een aantal kookliefhebbers op de uitgeverij, om te brainstormen over een eventuele volgende uitgave. Dat was interessant! Ook Joke Boon, auteur van 'Bonen!', schoof aan en bracht naast haar positieve input ook heerlijke brownies mee. Recept? Graag! Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws