Iedereen blij
Tijdens de rondleiding werden er veel vragen gesteld en Arjan Weenink, uitgever Carrera Culinair, gaf hier natuurlijk graag antwoord op. De brainstormsessie was wederom een succes en wat kunnen we veel met al die interessante informatie. Zij blij, wij blij.
Joke Boon, auteur van ‘Bonen!’, schoof weer aan en maakte menig deelnemer blij met haar linzentruffels en gesigneerde boeken. Linzentruffels? Tot de laatste kruimel op!
Linzentruffels
zoet tussendoortje | vega | voor 20-25 stuks
Ingredienten
50 g amandelschaafsel
150 g gare bruine linzen (zelf gekookt zonder zout), afgespoeld en uitgelekt. Daarvoor heb je ca. 65 g
ongekookte linzen nodig.
50 ml bloemenhoning
35 g roomboter
1 tl gemberpoeder
2 el Tia Maria of Cointreau
125 g extra pure chocolade (76% cacao)
6 el cacaopoeder
Bereiding
1 Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Let op: dit kan opeens snel gaan.
2 Maal het amandelschaafsel in de keukenmachine fijn en zet even apart.
3 Doe de linzen, de honing, de roomboter, het gemberpoeder en de Tia Maria of Cointreau erbij. Draai tot een samenhangend geheel dat qua structuur lijkt op pindakaas.
4 Breek de chocolade in stukjes in een kom en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen gedurende 1 minuut. Laat even staan en roer door tot het vloeibaar is. Voeg dit bij het linzen-amandelmengsel. Roer goed door, doe over in een bakje en laat opstijven in de koelkast of op een koele plaats gedurende minimaal 1 uur.
5 Zeef het cacaopoeder in een diep bord.
6 Maak met behulp van een theelepel kleine balletjes van het linzenchocolademengsel en rol die door het cacaopoeder. Leg ze op een gezellig schaaltje en stop de laatste alvast in je mond.