Wanneer mensen vragen naar mijn persoonlijke stijl als bartender zeg ik altijd klassiek Maar wat is dat precies? Internationaal wordt er gesproken over een 'renaissance van de cocktail' maar in Nederland staat de cocktailcultuur nog in de kinderschoenen. Lees meer »
Een groot deel van onze oceanen wordt zwaar overbevist. Om ervoor te zorgen dat wij en volgende generaties kunnen blijven genieten van vis, zullen we een verantwoorde keuze moeten maken. Dat geldt bovenal voor wild gevangen vis, maar in toenemende mate ook voor kweekvis – ook dat moet op een duurzame manier gebeuren. Lees meer »
Van een meisje dat bijna niets lustte (en niets wilde proeven) ben ik veranderd in een lekkerbek. Een enthousiaste foodblogger die graag nieuwe dingen probeert en dagelijks recepten deelt op brendakookt.nl. Snelle klassiekers met een twist is mijn eerste kookboek. Lees meer »
Woensdagavond 28 september organiseert Rijn IJssel Vakschool Wageningen Hotel de Nieuwe Wereld samen met SOW (Stichting Ondernemersfonds Wageningen) een avondvullend programma met als titel: Let it Bean! Schrijfster Joke Boon van het boek “Bonen!” geeft deze avond een unieke lezing over haar zoektocht naar heerlijke recepten met bonen. Op deze avond blijft het niet bij luisteren alleen; ook haar lekkere recepten kunnen worden geproefd die door de leerlingen van de vakschool worden gemaakt. Lees meer »
De auteurs van fermentatiebijbels Verrot Lekker (Christian Weij) en Over Rot (Meneer Wateetons) organiseren aanstaande zondag het ROTZOOI fermentatiefestival, een waanzinnig leuk, smakelijk en leerzaam festival op een van de mooiste plekken van Amsterdam. Lees meer »
In PS Het Parool van afgelopen zaterdag vertelt Mara Grimm, schrijfster van Ontbijt, over de ontwikkelingen binnen de ontbijtcultuur. Lees meer »
Van bijbaan tot de beste van de wereld. De wondere wereld van de cocktailshaker. Lees Tess haar verhaal vandaag in de bijlage van de Metro, Student. Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws