Vandaag op de redactie van het populaire tv-programma BinnensteBuiten met Victoriasoezen (recept uit het boek) gevierd dat het gelijknamige kookboek is verschenen. Lees meer »
Sam de Voogt kookt voor het NRC een week lang uit het nieuwe kookboek van Anthony Bourdain. Lees meer »
Jonah Freud in het Parool - 7 maart 2017 Het is zover, dertien jaar nadat Anthony Bourdains kookboek Les Halles in het Nederlands werd vertaald is er nu een nieuw boek. Appetites verscheen al ruim een half jaar geleden in Amerika en nu is er een door Jaromir Schneider vertaalde Nederlandse versie. Lees meer »
Alle vleessoorten die je in deze Vleesbijbel tegenkomt zijn het hele jaar door makkelijk verkrijgbaar. Hoewel lams- en kalfsvlees meer seizoensgebonden zijn dan rund- en varkensvlees. Nieuwe aanwas van dieren staat synoniem aan het voorjaar, dus vlees van jonge dieren is nu eenmaal populairder in de lente. Maar het is wel het hele jaar door verkrijgbaar. Lees meer »
Mijn dochtertje van acht, Ariane, kan perfect nadoen hoe mijn vrouw dreigt een taxichauffeur te wurgen. Ze heeft het vaak genoeg gezien om te weten hoe dat eraan toegaat – haar Italiaanse accent, haar woede, haar ergernis als zo’n sukkel weer eens een verkeerde afslag neemt op weg naar school, en natuurlijk haar kretologie: “I’m going to kiel you with my bare-a hands!” Lees meer »
In 2013 verscheen de Groentebijbel. Het bleek de eerste in een rij van kookbijbels. Na enekele herdrukken kwam Bart van OIphen met zijn Visbijbel, het begin van een reeks. Lees meer »
Joël Goudsmit had een uitgaansplatform samen met DJ Tiësto. Hij testte clubs, dronk Red Bull en nam dagelijks verschillende medicijnen om te kunnen leven met zijn allergieën. Totdat hij zijn vriendin Rosalynn Campbell leerde kennen. Joël begon met het drinken van groentesapjes en was na een half jaar van al zijn klachten af. Drie jaar later begonnen Joël en Rosalynn Sapje. Sinds begin deze maand is er het gelijknamige boek. Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws