Zoeken
Nieuws
Voltaire dronk veertig tot vijftig koppen per dag

Voltaire dronk veertig tot vijftig koppen per dag

Ludwig von Beethoven wist het zeker: voor de perfecte kop koffie heb je exact zestig bonen nodig. De componist telde ze vaak zelf, een voor een, zodat hij zeker wist dat zijn koffie fatsoenlijk zou smaken. Voltaire dronk veertig tot vijftig koppen per dag, bij voorkeur met een beetje chocolademelk erin. En de Amerikaanse president Theodore Roosevelt stond erom bekend dat hij geen slok nam van zijn koffie voor er precies zeven klontjes suiker in zaten. Er zijn dus weinig dingen meer persoonlijk dan de voorkeur voor koffie. Het recept voor de perfecte koffie is daarmee onmogelijk te geven. Lees meer »

'Pizzabijbel' in de maak!

'Pizzabijbel' in de maak!

Yes, de Pizzabijbel begint vorm te krijgen! Voor zo'n 100 pizza's worden momenteel de foto's geschoten. Dat betekent ontbijten, lunchen en dineren met pizza. Wat wil een mens nog meer?!  Lees meer »

In de maak: 'Dafne likes kookboek'

In de maak: 'Dafne likes kookboek'

Het Dafne likes kookboek begint steeds meer vorm te krijgen! Over het omslag en de sfeerfoto's zijn we nog druk aan het vergaderen, maar deze heerlijke en supermooie gerechten zullen we sowieso terugzien in het boek.  Lees meer »

De langverwachte Vleesbijbel nadert zijn voltooiing

De langverwachte Vleesbijbel nadert zijn voltooiing

Duidelijkheid begint bij kennis. Dit boek is dan ook bedoeld om jouw kennis over vlees te verbreden. Zuig de kennis in je op en ga ermee aan de slag, zodat je kwaliteit leert herkennen en nieuwsgierig wordt naar de verschillende delen van een dier die je tot nu toe misschien nog niet kende. Lees meer »

Peulvruchten het nieuwe vlees

Peulvruchten het nieuwe vlees

Ik stelde mezelf een uitdaging: een jaar lang zou ik iedere dag iets met peulvruchten eten. Ik wilde daarbij zo veel mogelijk variatie aanbrengen om te ontdekken hoe veelzijdig peulvruchten zijn. Tegelijk met dit voornemen kwam er kort na elkaar een aantal misstanden rond vlees in het nieuws. Ik ben een bewuste vleeseter. Vlees eten hoeft niet iedere dag en ik kook al jaren elke dag een vegetarisch alternatief voor mijn vegetarisch etende dochter. Als ik vlees eet, wil ik dat dat eerlijk en goed vlees is, afkomstig van dieren die met respect voor dierenwelzijn zijn grootgebracht. Dat kost iets meer en voor sommige mensen is dat een belemmerende factor. Lees meer »

Carrera Culinair in de prijzen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016

Carrera Culinair in de prijzen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016

Maar liefst drie titels van uitgeverij Carrera Culinair zijn in de prijzen gevallen bij de Gourmand World Cookbook Awards 2016. Lees meer »

The making of 'Dafne likes'

The making of 'Dafne likes'

Een kijkje achter de schermen bij the making of Dafne likes. We moeten wel nog even geduld hebben, want in april 2017 ligt 'ie pas in de winkels. Lees meer »

« 1 ... 17 18 19 ... 27 »
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws