Chef Piet Devriendt van het gekende Blankenbergse restaurant 'De Oesterput' heeft zijn eerste kookboek geschreven. In 'Mosselen' presenteert de chef 50 verschillende mosselbereidingen, waaronder het recept van de klassieker 'Mosselen Piet'. Lees meer »
Van de BBQbijbel van Julius Jaspers wordt momenteel de 3e druk gemaakt. Ook staat het boek in deze week in de bestseller 60. Lees meer »
Vrijdag 24 juni is het Shoppingnight in Den Haag. Paagman vestiging CENTRUM zal geopend zijn tot 22:30 uur! Meet, greet, cocktails en signeren door Jet van Nieuwkerk & Tess Posthumus van hun nieuwe boeken 'Het boek van Jet' & 'Cocktail smet Tess'. Tussen 20.00 en 21.00 uur, toegang gratis. Lees meer »
Marleen Visser is foodblogster, webdesigner, fotograaf en auteur van het pasverschenen lekkermakende boek Altijd ijs, boordevol zelfgemaakte ijsrecepten. Haar levensverhaal is doordesemd van de passie voor koken. Lees meer »
Altijd ijs is een mooi vormgegeven boek, met prachtige foto’s. De recepten zijn gemakkelijk en de meeste ingrediënten heeft bijna iedereen wel in huis. Ik ben deze zomer in ieder geval nog wel even zoet met dit boek. Lees meer »
’s Werelds beste vrouwelijke bartender laat zien hoe je thuis in een handomdraai de allerlekkerste cocktails maakt. Tess Posthumus geeft haar favoriete recepten prijs; van klassiekers als Bloody Mary en Whiskey Sour, alcoholvrije Virgin Mary Mule en Rosemary’s Pear tot haar signatures Thai Mojito en de Killer Cocktail. Lees meer »
Op Instagram is elke foto van een bakje havermout een instant hit, de ontbijtzaken schieten als paddenstoelen uit de grond en Mc Donalds experimenteert met een all day breakfast. Kortom: ontbijten is hot. En dat terwijl het ochtendmaal in de Middeleeuwen nog gold als een teken van gulzigheid. Lees meer »
Toub laat zien dat hij weet hoe kookboeken in elkaar zitten, en nog belangrijker, gelezen worden. Vaak worden pagina’s gelardeerd met gezegdes en tips van het niveau ingetrapte deuren. Ik sla ze liever over. Zo niet bij dit boek; Toub’s tips zijn kort maar krachtig, en de gezegdes zijn geen zweverige wijsheden maar lollige opmerkingen. Hier en daar op het flauwe af: zo zijn er volgens Toub “geen gepeperde uitspraken over specerijen”. Je merkt aan alles dat Toub een gezellige Brabander is. - NRC Handelsblad Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws