Volgende week verschijnt Cocktails met Tess
Naast meer dan 100 cocktails vertelt Tess anekdotes, geeft ze informatie over dranksoorten, cocktailglazen, tools en technieken en toont ze je stap voor stap de kneepjes van het vak.
We zijn ons steeds bewuster van wat er op ons bord ligt. We willen weten waar het vandaan komt en hoe we een gerecht het best kunnen bereiden. Dit gaat gepaard met steeds bewuster bezig zijn met wat we drinken. Trends zoals de Gin & Tonic en de toename van het aantal cocktailbars in Nederland laten duidelijk zien dat de interesse in drank steeds meer toeneemt. Maar wat is dat nou eigenlijk, een cocktail? En waarom shake je die? Of zou James Bond zijn Martini eigenlijk stirred moeten bestellen? Internationaal wordt er alweer enige tijd gesproken over een ‘renaissance van de cocktail’, maar in Nederland staat de cocktailcultuur nog in de kinderschoenen.
Mede dankzij onze ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-mentaliteit hebben wij de cocktailgekte in 1900 overgeslagen en drinken we nog altijd gewoon een biertje, glas wijn en heel soms – als we gek doen – een rum cola.