Dit is het resultaat van een jaar boeken uitgeven. Carrera Culinair is super trots op alle auteurs, fotografen, vormgevers, stylisten, illustratoren en redacteuren die zich hebben ingezet om deze fantastische boeken te maken. Lees meer »
De lijst is samengesteld door de redactie en lezers van FavorFlav.com en bestaat uit een bonte mix van o.a. chefs, foodproducenten, foodondernemers, restaurateurs, eetschrijvers, merkenbouwers, food creatives, food start-ups etc. Gevestigde namen en veelbelovende ‘rising stars’ door elkaar. Met als belangrijkste criterium: wat heeft diegene bijgedragen aan lekker en goed eten in Nederland – indachtig de missie van FavorFlav.com. Lees meer »
'Leef alsof het je laatste dag is'. 'In je kracht staan'. 'Het is zoals het is.' Het staat op theezakjes, klinkt uit duizenden monden, staat geschreven tegen de achtergrond van een spiegelglad meer op Instagram en Facebook. Ze klinken zo mooi en verlicht, die spirituele oneliners. Maar wat zeggen we eigenlijk? En is het waar? Lees meer »
De kookbijbels van Carrera Culinair zijn in de afgelopen jaren een begrip geworden. Lees meer »
Komend voorjaar verschijnt het allereerste kookboek van de Nederlandse topatlete en sprintkoningin Dafne Schippers. Nadat zij ruim een jaar mooie successen viert met haar foodblog Dafne likes…is het eerste boek binnenkort een feit. Lees meer »
Leesvoer Nederland heeft een voorbeeldige markt voor kookboeken, zegt promotor Édouard Cointreau. NRC bespreekt er elke week één. Uit het aanbod van afgelopen jaar kozen we negen boeken in negen categorieën. Lees meer »
Zijn nieuwe kookboek staat in het teken van de Franse keuken, maar dan met een twist, speciaal voor mensen die niet te lang in de keuken willen staan, maar toch een lekker gerecht op tafel willen zetten. "Het is niet te ingewikkeld,"vertelt Caron. Lees meer »
We zijn een boek aan het maken over vlees, want dat is er nog niet. Onzin natuurlijk, er zijn er zoveel. In alle soorten en maten. Slechts één daarvan heeft echt indruk op mij gemaakt: het grote gele slagersboek uit 1972, het lesboek Vleesverwerken van de SVO vakopleiding. Het boek waar ik als leerling-slager les uit kreeg. Dat boek vormde de basis voor mijn vleeskennis. Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws