Op 20 november werd tijdens een waanzinnig diner bij Hotel Arena in Amsterdam bekend wie er in de FavorFlav Food Top 100 staan. Wie zijn anno 2017 dé smaakmakers in de wereld van eten en drinken? Dat is de vraag die de redactie van FavorFlav zich ieder jaar stelt bij de samenstelling van de FavorFlav Food Top 100, met als belangrijkste criterium: Wat heeft deze persoon dit jaar bijgedragen aan het verrijken van de eetcultuur in Nederland? Het resultaat is een bonte mix van chef-koks, horecavernieuwers, voedselproducenten, merkenbouwers, culinair journalisten, kookboeken- en tv-makers, food-startups en nog veel meer – met als gemeenschappelijke deler dat zij allemaal de zaak van het betere eten en drinken een warm hart toedragen. Persoonlijkheden die – ieder geheel op eigen wijze – volgens de redactie en onze lezers het verschil maakten en het daarom verdienen even in de schijnwerpers te staan. Dat allemaal ter meerdere eer en glorie van goed en ontzettend lekker eten – geheel in lijn met het motto van FavorFlav. Van 10 mensen uit de lijst heeft Carrera Culinair de laatste jaren kookboeken uitgegeven. Lees meer »
Yvon Jaspers reisde de afgelopen weken door het land om haar boek De keukentafel van het noorden te promoten. Lees meer »
Tijdens de boekpresentatie van Mari Maris’ prachtige boek Mari plukt de dag werd gezongen, gedronken, gelachen en heerlijk gegeten. Lees meer »
Het is altijd weer spannend na het verschijnen van een boek hoe er op gereageerd wordt. Fijn om te zien dat al de tijd en aandacht van de auteur uitbetaald wordt in enthousiaste recaties. Lees meer »
Ontvang nu een gratis kookboekengeschenk bij besteding van €19,50 aan een kookboek! In het boekje Smaakmakers vertellen verschillende kookboekenauteurs over de recepten die ze vroeger inspireerden en waar ze nog steeds gebruik van maken. Ook “onze” Rutger van den Broek en Sergio Herman staan erin. Lees meer »
Deze maand staat er een groot artikel in de delicious. over 'Het hartige bakboek' van Rutger van den Broek. Lees meer »
Een kookboek met alleen paprecepten. Ben je dan niet klaar na een pagina of tien? Deze vraag is mij het afgelopen jaar regelmatig gesteld. Begrijpelijk, want pap heeft geen fantastische reputatie. Het woord alleen al klinkt allesbehalve spannend. Om nog maar te zwijgen van de kleur en smaak. Maar er is iets aan de hand met pap. Lees meer »
Mari plukt de dag – een volumineus, prachtig vormgegeven boek met fantastische recepten, basistechnieken van het koken en een dagboek haar leven in Frankrijk een duizelingwekkende ode aan het leven, de seizoenen en het koken zonder vlees en vis. Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws