Maandag 6 november presenteren we feestelijk het boek 'Mari plukt de dag' van Mari Maris. Na jaren van hard werken verschijnt dit 848 pagina's tellende boek wat meer is dan een kookboek alleen. Lees meer »
Ter promotie van het prachtige kookboek 'De keukentafel van het Noorden' signeert Yvon Jaspers op verschillende locaties in het land. Lees meer »
Het boek Just Cook It van Sergio Herman is nieuw binnengekomen op nummer 1 in de non-fictie Boeken Top Tien van Scheltema! Lees meer »
Het boek 'Just Cook It' van Sergio Herman en het kookboek van Yvon Jaspers 'De keukentafel van het Noorden' zijn in de top 5 van de kookboeken binnengekomen. Lees meer »
De vijf nominaties voor het Gouden Kookboek zijn bekendgemaakt. Op 9 november wordt de prijs uitgereikt. Lees meer »
Kookboeken, ik heb er wel een paar. Vol prachtige foto’s, heerlijke vertaalfouten en vlekkerige vodjes met mijn eigen recepten. Soms haal ik ze tevoorschijn, om na te kijken wat ook alweer de verhoudingen zijn voor een soufflé of gebakje. De handgekliederde papiertjes zijn lang niet altijd even leesbaar; eenmaal ontcijferd stop ik ze terug in het naslagwerk en probeer me te herinneren welke gulden middenweg ook alweer het best werkte. Lees meer »
Vanaf de allereerste minuten van zijn leven speelt wijn een allesbepalende rol in het leven van Huib Edixhoven. Smaak, geur, eten en drinken zijn heilig. Veel wordt hem met de paplepel ingegoten, maar er broeit iets. Zodra de gelegenheid er is, trekt hij de wereld in, de wijn en de smaak achterna. Van Bourgogne in Frankrijk naar Valle de Colchagua in Chili en van Napa, Californië naar Chianti, Italië. Maar ook van India naar China want Huib is op zoek naar meer. Avontuur en nieuwe ervaringen zijn namelijk een net zulke belangrijke ingrediënten als smaken en geuren. Hij maakt ons op eigengereide wijze deelgenoot van zijn meest bijzondere en meest extreme ervaringen. Lees meer »
Deze week verscheen het nieuwe kookboek van Rutger van der Broek 'Het hartige bakboek'. Janny van der Heijden nam met lovende woorden het eerste exemplaar in ontvangst. Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws