Deze week staan Derksen, De heks van Limbricht, 't Hooge Nest, Vogeleiland, Job en Perry en Daar waar de rivierkreeften zingen in De Bestseller 60. De boekenweekessay van Roxane van Iperen staat op de eerste positie. Lees meer »
In dit boek neem ik je mee op reis langs de bekendste eilanden en eilandgroepen van Indonesië. Hoewel het onmogelijk is om de volledige Indonesische keuken te beschrijven in één boek, hoop ik je hiermee de enorme rijkdom van en de verscheidenheid tussen de verschillende eilandkeukens te laten proeven. Van de meest bekende gerechten tot aan de voor velen onbekende gerechten van Indonesië. Lees meer »
Begin het nieuwe jaar goed - de 4e druk van Vegabijbel ligt in de winkel! Isabel Boerdam, bekend van haar food en lifestyle blog De Hippe Vegetariër, leert je alles over het maken van de lekkerste vegetarische gerechten. Met meer dan 150 recepten is Vegabijbel voor zowel de beginnende als de gevorderde kok een verrassend en leerzaam vegetarisch naslagwerk. Lees meer »
Er was eens een Amsterdammertje – een kleine Piep – dat graag buiten speelde met bloemetjes, bijtjes, bomen en planten. Binnen stond ze het liefst in de keuken achter pannen heksenbrouwsels of zat ze boekjes in elkaar te knutselen. Groter groeide ze wel, echt veranderen deed ze niet, ze werd kok en wroette nog altijd graag in de aarde. Lees meer »
‘Daar stonden we dan, mijn zus en ik. Met 32 graden in de bloedhitte van Frankrijk op onze blote voeten mayomenaise te stampen. In van die grote, eikenhouten vaten en op de echte, traditionele manier. Heerlijk, dat vrije gevoel van oranje eierendooiers die als warme vla tussen je tenen door glibberen. Nog steeds krijg ik complimenten over mijn gladde voetjes. Zodra de lente zijn eerste zonnestralen laat zien, trek ik glunderend mijn sandalen aan. Dit is waar mijn liefde voor echt en authentiek eten is begonnen. Lees meer »
Masterclass is een nieuwe reeks kookboeken van Carrera Culinair. De eerste drie delen die begin april verschijnen zijn 'Cakes' van Rutger van de Broek, 'Dips' van Ramon Brugman en 'Groente op de BBQ' van Julius Jaspers. Lees meer »
Isabel Boerdam lanceerde in 2013 haar food & lifestyle blog De Hippe Vegetariër, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland. Een echte inspiratiebron voor vegetariërs, flexitariërs en foodies. Hier laat Isabel zien dat vegetarisch eten beslist niet saai, smakeloos of ingewikkeld is – maar juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk. In 2018 lanceerde Isabel de Nationale Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerende campagne om een dagje minder vlees de nieuwe normaal te maken in Nederland. Na de hippe vegetariër is Vegabijbel haar tweede vegetarische kookboek. Lees meer »
De Fransen zijn erg trots op hun produits de terroir, oftewel de regionale producten. Op lokale markten staan altijd wel boeren die hun eigen verbouwde producten zelf aan de man brengen. De Fransen geven erg om eten en hechten er grote waarde aan om te weten waar de ingrediënten voor de maaltijd vandaan komen. Ook op de markten in de grote steden staat over het algemeen bij de producten beschreven uit welke regio ze afkomstig zijn. Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws