Dat er tegenwoordig voedsel in overvloied is, is een zegen. Maar daar op een verantwooerde manier mee omspringen, is nog niet zo eenvoudig. Misschien kan 'De Elisabeth', een heruitgave van een oud kookboek, daarbij een handje helpen. Lees meer »
En nu is daar de Stamppotbijbel. Van Werner Drent. En raad eens wat? Een juweel. Ook die oude vertrouwde maar daarnaast heel veel nieuwe gerechten. Vraag maar aan Sinterklaas of Zwarte Piet die in je schoentje wil stoppen. Lees meer »
Op vrijdag 9 november, aan de vooravond van de Kookboekenweek 2018, wordt Het Gouden Kookboek uitgereikt, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Voor vijf kookboekenschrijvers wordt het een spannende tijd: hun kookboeken maken kans Het Gouden Kookboek 2018 te winnen. Kookfan Gijs Staverman maakte op 10 oktober in Gijs 2.0 op NPO Radio 2 de nominaties bekend Lees meer »
Na het succes van de kookbijbels verschijnt er dit jaar de eerste landenbijbel 'De bijbel van de Franse keuken' van Alain Caron. In in een strakke vernieuwde vormgeving slaan de kookbijbels een nieuwe weg in. Lees meer »
1. Vlammen zijn geen vrienden Barbecueën en vlammen zijn geen vrienden, dus houd daar rekening mee. Maak je vuur niet te groot. Vlammen krijg je vooral door het druipvet van vlees, van olie en van suiker. Als daar wat van in de barbecue valt, dan krijg je vlammen en gaat de boel verbranden. Gebruik dus met deze producten altijd een platesetter (een stalen of keramieken plaat tussen het vuur en je rooster). Lees meer »
Echt lekker koken is een kwestie van gerechten op smaak brengen. Toch laten we kruiden, specerijen en andere smaakmakers nog veel te vaak links liggen. Sterker nog, bij het boodschappen doen gooien we vaak een mooi stuk vlees, een visje of een bloemkool in ons mandje, maar vergeten we het belangrijkste: de smaakmakers. Lees meer »
Afgelopen weekens stond een mooi verhaal van Neel Westerlaken over Mari Maris in het Volkskrant Magazine. Lees meer »
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws