Groene Shakshuka uit 'Eenpansbijbel' van Julius Jaspers
Lekker hoor, spinazie, maar in het seizoen zijn raapstelen en postelein (vanaf maart tot en met de zomer) ook niet te versmaden.
VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 35 MINUTEN
INGREDIËNTEN
- 250 ml groentebouillon, zie pag. 380
- 100 g peultjes, schoon
- 30 g broccoli, in roosjes
- 30 g bladspinazie
- 4 bosuien, gesneden
- 4 el zonnebloemolie
- 1 witte ui, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 ingemaakte citroen (zout),in kleine stukjes
- 100 g wilde spinazie,gesneden
- 150 g andijvie, gesneden
- 150 g doperwten
- 13 blaadjes munt, gescheurd
- 6 takjes dille, gesneden
- 4 eieren
- harissa (Du Cap Bon), naar smaak
- 150 g feta, verkruimeld
- zout en peper
BENODIGDHEDEN
- keukenmachine of blender
- schuimspaan
1 Breng de bouillon in een pan tegen de kook aan en gaar hier de peultjes, broccoli en spinazie in. Giet af en draai met behulp van een deel van de bouillon tot een dikke saus in de keukenmachine of blender. Breng op smaak met zout en peper.
2 Bak de bosui krokant in de zonnebloemolie en schep met een schuimspaan uit de pan. Bestrooi met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
3 Fruit de ui in dezelfde olie glazig maar laat niet bruin worden. Voeg de knoflook en ingemaakte citroen toe.
4 Bak nog 2 minuten en voeg de wilde spinazie, andijvie en doperwten toe.
5 Roer na 2 minuten de spinaziesaus samen met de munt en dille door de shakshuka, maak 4 gaten in de groentemassa en breek boven ieder gat een ei.
6 Bak de shakshuka op laag vuur tot de eiwitten zijn gestold (leg eventueel even een deksel op de pan) en breng op smaak met harissa, de feta enkrokante bosuitjes.