Vrijmibo: Pitacrackers
Je kunt de pitacrackers maken van kant-en-klare pitabroodjes maar het is lekkerder om hiervoor de verse pitabroodjes van pagina 137 van de Borrelbijbel te gebruiken. Het is belangrijk dat je de crackertjes goed mengt met de specerijen en olie, zodat ze op hun best smaken.
40 STUKS
INGREDIËNTEN
- 5 pitabroodjes
- 1 teen knoflook
- 150 ml olijfolie
- ½ tl gerooktepaprikapoeder
- ½ tl komijnpoeder
- zout en peper
1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de pitabroodjes helemaal open zodat je twee helften krijgt. Snijd iedere helft in vier puntjes en doe ze in een grote kom.
2 Rasp de knoflook boven een kom, meng de rasp met de olijfolie en voeg het gerookte paprikapoeder en komijnpoeder toe. Roer goed en breng de olijfolie op smaak met zout en peper.
3 Schenk de gekruide olijfolie bij de gesneden pitabroodjes en roer goed zodat de olie met de knoflook en specerijen de pitacrackers geheel omhullen.
4 Verdeel de pitacrackers over een bakplaat die bekleed is met bakpapier en rooster de pitacrackers ongeveer 12 minuten in de oven.
5 Haal de bakplaat uit de oven zodra de pitacrackers krokant en licht verkleurd zijn. Laat ze volledig afkoelen.