Zoeken
Vrijmibo: Yakitori-spiesjes
Het is weer vrijdag! Dat betekent dat we een nieuwe Vrijmibo recept delen uit Borrelbijbel van Ramon Brugman. Dit keer hebben we gekozen voor de Yakitori-spiesjes.

Vrijmibo: Yakitori-spiesjes

Gepubliceerd op 15 juli, 2022 om 14:30

Waarschijnlijk ken je die kleine dunne perfect uitziende sateetjes uit Japan wel. Het is belangrijk dat je het kippenvlees in kleine stukjes snijdt. De stukjes zijn veel kleiner dan gebruikelijk bij een Indonesische saté. Na het snijden wordt het kippenvlees gemarineerd in de kenmerkende zoutzoete taresaus. Serveer de spiesjes zonder saus, de taresaus geeft zo veel smaak dat het overbodig is er een toe te voegen.

VOOR 15 SPIESJES

INGREDIËNTEN

Voor spiesjes

Voor taresaus

SPIESJES

1 Week de satéstokjes 1 uur in water zodat ze straks tijdens het grillen niet kunnen verbranden.

2 Snijd de kip in kleine stukjes en rijg ze aan de stokjes.

TARESAUS

1 Rasp de gember en hak de knoflook fijn. Doe alle ingrediënten in een pan en breng de saus aan de kook.

2 Laat de saus op laag vuur ongeveer 20 minuten inkoken tot een dikke saus die aan de lepel blijft hangen.

3 Laat de saus afkoelen, schenk 6 eetlepels taresaus over de geregen spiesjes. Laat het vlees een uur marineren.

4 Gril de yakitori-spiesjes tot ze gaar zijn, doet dit bij voorkeur boven een houtskoolvuur. Grill ze als dat niet mogelijk is in een grillpan. Bestrijk met een kwast de yakitori een paar keer tijdens het grillen met de taresaus.

 

Auteurs
Auteur: Ramon Brugman

Ramon Brugman (1976) heeft een fascinatie voor alles wat met eten te maken heeft. Hij werd bekend met zijn YouTube-filmpjes Bakken met Baard en heeft jarenlang gewerkt als chef-kok en patissier bij Brasserie de Bank in Harderwijk. Sinds 2015 is hij wekelijks te zien als televisiekok bij het programma 'Binnenste Buiten'. Ramon mag zichzelf gerust master in de keuken noemen.

Boeken
Ramon Brugman - Borrelbijbel
Ramon Brugman

Hét naslagwerk voor elke liefhebber van borrelhapjes!

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws