Drie boeken van Carrera Culinair op de shortlist van Het Gouden Kookboek 2021
De vakjury onder leiding van Nadia Zerouali heeft vandaag de shortlist bekendgemaakt. De juryleden hebben de vijf kookboeken gekozen door gerechten te koken en proeven uit de tien kookboeken die geselecteerd waren voor de longlist. Op 4 november tijdens de Avond van het Kookboek wordt de uiteindelijke winnaar van Het Gouden Kookboek bekendgemaakt. De dag erna begint de Kookboekenweek die duurt van 5 t/m 14 november.
De winnaar van Het Gouden Kookboek 2021 wordt bekendgemaakt aan de vooravond van de Kookboekenweek: op de Avond van het Kookboek, op 4 november in restaurant Droog in Amsterdam. Tijdens de Avond van het Kookboek worden de smaakpapillen geprikkeld met culinaire hoogstandjes en vieren we de liefde voor kookboeken en lekker eten. Het Gouden Kookboek wordt jaarlijks toegekend aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het afgelopen jaar.
In de vakjury zitten culinaire fijnproevers en lezers: Jonneke de Zeeuw (culinair publicist en influencer), Bart van Aken (boekverkoper van het jaar in 2013, zaakvoerder van catering Chère Jeanne), Sarriel Taus (eigenaar van restaurant Droog) en Anke Hermkes (marketeer bij Boekhandel Van Piere te Eindhoven, met als specialisatie kookboeken). Voormalig winnaar van het Gouden Kookboek 2017, Nadia Zerouali is voorzitter van de vakjury 2021.
Nadia Zerouali, juryvoorzitter: ‘Wat een eer en wat tof om met deze vakjury een enorme stapel met superdiverse kookboeken te beoordelen. We duiken de keuken in en op basis daarvan kiezen we het winnende Gouden Kookboek 2021. Zo spannend, deze culinaire reis door het Nederlandse en Vlaamse kookboekenlandschap.’
De Kookboekenweek
Boekhandels en bibliotheken zullen uitpakken met de mooiste, beste, informatiefste en meest verrassende kookboeken in hun schappen. Ze organiseren workshops, proeverijen en lezingen door het hele land. De Kookboekenweek loopt van 5 t/m 14 november 2021.