Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader.
Bart van Olphen vertelt het verhaal achter lekkere en verantwoord gevangen
Nederlandse vis. Hij vist met zeebaarsvissers op de Noordzee, kookt mosselen
in Oosterscheldewater, maakt garnalensoep op het Wad, organiseert een eetfeest
in de oesterputten van Yerseke, rookt IJsselmeerbrasem in Hindeloopen en duikt
met chef-kok Alain Caron de keuken in voor zijn beroemde tong met twee sauzen.
Het Nederlands viskookboek biedt een totaalbeleving van de Nederlandse zee,
de vissers en de vis.
Bart van Olphen is de oprichter van Fishes en zet zich in voor het consumeren
van uitsluitend duurzaam gevangen, wilde vissoorten. Hij staat in de top 100 van meest duurzame Nederlanders en won de Seafood Champion Award voor de
meest duurzame visonderneming ter wereld. Zijn eerste kookboek, Het Fishes
Kookboek, werd in Parijs bekroond met een 'Gourmand Best Cookbook of the
World Award'.
Bart van Olphen is als culinair vis-expert voorvechter van duurzaam gevangen vis. Zijn eerste kookboek 'Fish Tales' werd onderscheiden met een Gourmand Award. Ook schreef hij 'Het Nederlands viskookboek' en de bestsellers 'Visbijbel' en 'Vis uit blik'. Bart werkt samen met Jamie Oliver voor diens FoodTube-kanaal en heeft onder de naam Bart's Fish Tales een eigen succesvol YouTube-kanaal. Op Instagram zendt hij 's werelds kortste kookshow uit.
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws