'Simple Smart BBQ, want bij de BBQ-workshops die ik de laatste jaren heb gegeven, viel het
me op dat er nog steeds veel mensen zijn die nog niet helemaal weten hoe het allemaal
werkt rond dat vuur. En dat is helemaal niet erg. Er zijn ook veel mensen die bij barbecueën
denken: hoop gedoe, kost veel tijd, beetje eng... Welnu, vooral voor die mensen is dit boek.
Ik heb geprobeerd het allemaal zo eenvoudig mogelijk te houden, simple en smart dus.
Ook wat betreft de ingrediënten maken we het ons makkelijk, niet te veel en gewoon
verkrijgbaar bij slager, visboer of groenteman. Wat ik wel van je vraag, is om te investeren
in een beetje een behoorlijke barbecue. En dan bedoel ik een barbecue met een klep, zodatje ook op lage temperatuur kunt garen en eventueel wat kunt roken.'
Julius
Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL's Topchef. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijft hij kookboeken, waaronder barbecuekookboeken.
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws