In India is vegetarisch eten een belangrijk onderdeel van de eetcultuur. Een groot deel van de bevolking is vegetariër, waardoor de Indiase keuken eindeloos veel vegetarische gerechten kent.
In Vega India deelt Paulami Joshi alle voedzame en vegetarische maaltijden die ze thuis graag maakt. Het zijn stuk voor stuk gerechten waar je een goed gevoel van krijgt, want de Indiase keuken is bij uitstek een gezonde keuken die past bij een modern en voedzaam voedingspatroon - of je nu minder dierlijke producten of volledig vegetarisch of veganistisch eet. 'De Indiase keuken is een feest voor lichaam en geest, en dat is in mijn ogen precies wat eten hoort te zijn,' aldus Joshi.
Paulami Joshi (1985) is kookboekauteur en schreef eerder de bestseller De bijbel van de Indiase keuken en Vega India. Ze werd geboren in Kolkata (voorheen Calcutta) in de deelstaat West-Bengalen (Oost-India). Koken leerde Paulami als vanzelfsprekendheid van haar moeder. Voor studie en werk woonde ze in verschillende Indiase steden, waaronder Mumbai, waar ze ieder uurtje besteedde aan het verder ontrafelen van de immense eetcultuur die het land rijk is.
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws