Happy 'World Health Day'
Blauwe bessen zijn met hun vele antioxidanten supergezonde vitaminebommetjes. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen en gooien ze het liefst overal in!
Benodigdheden
steelpannetje
Ingrediënten
voor 1 persoon
50 g havermout
handje blauwe bessen (vers of diepvries)
1 tl (bloemen)honing
200 ml sojamelk
1 el gedroogde cranberry‘s
1 el pecannoten
Zo maak je het
- Prak driekwart van de blauwe bessen fijn en doe het met de honing in een pan. Breng aan de kook en laat pruttelen tot het mengsel een jamstructuur heeft. Schenk dit in een mok.
- Breng de havermout met de sojamelk in een (andere) pan aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door. Voeg halverwege de cranberry‘s toe.
- Schenk de havermout op de blauwebessenjam.
- Garneer met de overgebleven blauwe bessen en met de pecannoten. Enjoy!