Vrolijk Pasen met een heerlijk recept uit 'Welmoeds wilde keuken' van Welmoed Bezoen
Dit ontbijtgerecht is geïnspireerd op het Turkse gerecht çilbir en is supersimpel en makkelijk te maken voor een grote groep. Je verdubbelt gewoon de hoeveelheden. Perfect voor als je met vrienden op vakantie bent. Één ei per persoon is meestal niet genoeg, dus reken iets meer. Laat voor een milder gerecht de knoflook en de chilidressing achterwege.
voor 4 personen
Ingrediënten
6 eieren
4 el zonnebloemolie
4 tenen knoflook
1 el gochugaru (Koreaanse chilivlokken, eventueel te vervangen door andere milde chilivlokken) 1 el granaatappel melasse of balsamicoazijn
1 tl suiker
400 g Griekse yoghurt (10% vet)
zout en peper
4 dikke sneetjes toast
10 g bieslook, in stukken van 2 cm
10 g dille, grof gehakt
10 g peterselie, grof gehakt
10 g basilicum (alleen de blaadjes)
10 g munt (alleen de blaadjes), grof gehakt
Kook de eieren in ruim kokend water in 6 minuten zacht. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en zet opzij.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op laag vuur. Hak de helft van de knoflook fijn en voeg het toe aan de pan. Bak ongeveer 2 minuten, of tot het lichtbruin is.
Voeg de chilivlokken toe en bak 10 seconden mee. Haal de pan van het fornuis, giet de granaatappelmelasse of balsamicoazijn en de suiker erbij en zet opzij.
Rasp de resterende knoflook en roer door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
Verdeel de knoflookyoghurt met de bolle kant van een lepel over een bord. Halveer de eieren en leg ze op de yoghurt. Besprenkel met de chilidressing, bestrooi met de verse kruiden en breng op smaak met zout en peper