Makkelijke maandag met een heerlijk recept uit 'Ovenschotelbijbel' van Janneke Philippi
Voor: 4 personen
Voorbereiden: 20 minuten
Oven: 20 minuten
Het klassieke trio van broccoli, zalm en roomkaas in een ovenschotel met krieltjes.
Ingrediënten
1 kg krieltjes in de schil
zout en peper
600 g broccoli
200 g gerookte zalmfilet
150 g verse roomkaas met kruiden
200 g crème fraîche
1 teen knoflook
100 g geraspte jonge kaas
2 takjes dille
Benodigdheden
rasp
ronde ovenschaal van 24 cm ø
Bereiding
1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
2 Halveer grote krieltjes. Kook de krieltjes in water met zout in 15 minuten beetgaar.
3 Maak de broccoli schoon. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Kook de broccoli in water met zout in 8 minuten beetgaar.
4 Snijd de zalmfilet in reepjes. Klop de roomkaas glad met de crème fraîche. Rasp of pers de knoflook erboven en voeg zout en peper naar smaak toe.
5 Giet de krieltjes en de broccoli af. Verdeel ze over de ovenschaal. Stop er de reepjes zalmfilet tussen.
6 Schep het roomkaasmengsel erop en strijk glad. Bestrooi met de kaas.
7 Bak de ovenschotel in de oven in 20 minuten goudbruin.
8 Hak de dille grof. Bestrooi de ovenschotel met de dille.
Variatietip
Vervang de gerookte zalm door rul gebakken gehakt, gebakken blokjes kipfilet of garnalen. Liever zonder vlees? Neem gebakken kleine kastanjechampignons.