Happy Nationale Pannenkoekendag met de 'Bakbijbel' van Rutger van den Broek
De ricotta in het beslag geeft de pancakes een extra lekkere smaak en textuur!
Voor 10-15 stuks
Voor het beslag
· 250 gr ricotta
· 2 eieren
· rasp van 1 citroen
· 1 tl zout
· 125 gr bloem
· 2 tl bakpoeder
· 150 ml melk
Verder nodig
· boter, om in te bakken
· poedersuiker, om te bestuiven
· 1 citroen, in partjes
1 Doe de ricotta, eieren, citroenrasp en het zout in een kom en klop deze los met een garde of (hand)mixer met garde(s). Voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop alles tot een homogene massa.
Voeg de melk toe en mix dit door het beslag.
2 Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat er een klein klontje boter in smelten. Giet drie kleine porties van het beslag in de pan, dit gaat makkelijk met bijvoorbeeld een jus- of ijslepel. Laat de pancakes rustig bakken op matig vuur tot de bovenkant droog is. Keer ze met behulp van een spatel en bak ook de andere zijde.
3 Serveer de ricottapancakes (lauw)warm met poedersuiker en partjes citroen. Het lekkerste is het als je de citroenpartjes uitknijpt boven de pancakes.
Tip Wil je dit recept sneller maken? Gooi dan alles bij elkaar in een blender en mix het geheel tot een glad beslag. Je kunt het beslag rechtstreeks vanuit de blender in de koekenpan gieten