Makkelijke Maandag: Gehaktgebakkies
Dit was altijd een feestje. Boterig bladerdeeg met een vleesverrassing aan de binnenkant. Zorg er wel voor dat je de kruidenboter van mama erbij maakt, anders is het niet compleet. Moeders moest er altijd heel veel maken want we vraten ze op alsof het niets was. Hartige gebakkies voor je hartje.
4 PERSONEN
INGREDIËNTEN
- 2 eieren
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper uit de molen
- 3 el ketjap manis
- 2 el sambal badjak
- 500 g rundergehakt
- 1 ui, geraspt
- ½ bosje peterselie, fijngehakt
- 2 beschuiten, verkruimeld
- kruidenboter
- 4 à 5 vellen bladerdeeg, ontdooid
BENODIGDHEDEN
- rasp
- bakplaat
- kwastje
BEREIDINGSTIJD 40 minuten
1 Meng 1 ei, sambal, ketjap, zout en peper en het gehakt in een grote bak. Gooi de peterselie bij het gehakt. Meng ook de ui door het gehaktmengsel.
2 Voeg de verkruimelde beschuit toe aan het gehaktmengsel. Meng alles helemaal de moeder.
3 Verwarm de oven voor op 220 °C. Pak alle vellen bladerdeeg en leg ze uit op het aanrecht. Verdeel het gehakt over het bladerdeeg. Snijd een stukje kruidenboter af en leg op het gehakt. Vouw de pakketjes dicht en vouw ze tot een vierkantje. Knijp iedere hoek dicht.
4 Klop 1 ei los. Smeer het bladerdeeg in met het ei, leg dit op een bakplaat met wat bakpapier en pleur ze voor 25 à 30 minuten in de oven.
5 Hebben ze een mooi goudbruin kleurtje? Haal ze uit de oven en vreten maar.