BBQ recept: maiskolf met boter, koriander en limoen
Corn on the cob, geen hogere wiskunde maar wel vreselijk lekker. Neem verse maiskolven, geen voorgekookte, en houd tandenstokers in de buurt.
6 PERSONEN
INGREDIËNTEN
- 100 g boter
- 12 takjes koriander, alleen de blaadjes, gesneden
- 2 limoenen, alleen het sap
- 6 maiskolven
- Maldon-zout of fleur de sel
BEREIDINGSTIJD 60 minuten
TEMPERATUUR 200 °C
1 Meng de boter met een vork met de korianderblaadjes en het limoensap. Smeer de maiskolven in met het mengsel en verpak ze in aluminiumfolie.
2 Haal de mais na 30 minuten uit het folie. Doe het folie met de gesmolten boter niet weg. Leg de maiskolven terug op de barbecue en gril ze rondom krokant.
3 Controleer de garing door een korrel uit het midden te wippen. Is de korrel nog te hard? Laat de mais dan aan de kant nog even doorgaren.
4 Leg de mais op een schaal, overgiet met de gesmolten boter uit het folie en bestrooi ze met zout.