Makkelijke Maandag: Spinazietaart met feta
Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Spinazietaart met feta uit Ovenbijbel van Chickslovefood.
De klassieke combi spinazie en feta is altijd goed. Kruimel gewoon zo wat feta over je gekookte spinazie, maak griekse spanakopita of ga voor deze simpele taart!
4 PERSONEN
INGREDIËNTEN VOOR 1 TAART
- 8 plakjes hartige-taartdeeg (uit de diepvries)
- 500 g verse spinazie
- 4 eieren
- 200 ml slagroom
- 150 g feta
- scheutje olie
- zout en peper
BEREIDINGSTIJD 60 minuten
1 Verwarm de oven voor tot 180 °C en vet een quichevorm in met wat olie of boter.
2 Laat de plakjes hartige-taartdeeg ontdooien door ze naast elkaar op het werkblad te leggen.
3 Verwarm een scheutje olie in de koekenpan en voeg vervolgens een hand spinazie toe. Wanneer de blaadjes zijn geslonken voeg je opnieuw een hand toe, herhaal dit tot alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
4 Haal de spinazie uit de pan, doe de spinazie in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit met de achterkant van een pollepel.
5 Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout en peper. Brokkel de helft van de feta door het ei-mengsel.
6 Bekleed de quichevorm met het hartige-taartdeeg.
7 Verdeel de spinazie over de bodem van de vorm en giet hier het eimengsel over. Verbrokkel de overige feta over de taart en maak af met een flinke snuf peper.
8 Zet de quiche zo’n 45 minuten in de oven tot de randen goudbruin worden en de feta begint te verkleuren.