Op de BBQ: Rogvleugel met sauce vierge
Ein-de-lijk is het zomer! Tijd om de BBQ buiten te zetten! Geen idee wat je op de barbecue moet gooien? Probeer deze heerlijke Rogvleugel met sauce vierge uit de BBQbijbel van Julius Jaspers.
De sauce vierge, letterlijk de maagdelijke saus,is een klassieker die in de jaren 1980 populair is gemaakt door de geweldige Franse chef Michel Guérard ten tijde van zijn cuisine minceur, ofwel de magere keuken. Geen boter, geen room, maar een goede scheut kraakheldere olijfolie.
6 PERSONEN
INGREDIËNTEN
- 150 ml olijfolie
- 1 citroen, sap en rasp
- 150 g kerstomaatjes, ontzaad en in vieren
- 1 teen knoflook, geperst
- 8 takjes dragon, alleen blaadjes, fijngesneden
- 6 takjes basilicum, alleen blaadjes, fijngesneden
- 2 bosuien, fijngesneden
- 1,4 kilo rogvleugel
- (zee)zout en peper
- extra olijfolie
1 Meng met een garde de olijfolie met het citroensap tot een lobbig mengsel. Voeg tomaat, knoflook, dragon, basilicum en bosui toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken minimaal een uur intrekken en proef.
2 Smeer de rogvleugels in met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Gril twee keer 4 minuten op een barbecue van 220 °C en controleer of de vis gaar is.
3 Serveer met de sauce vierge.