Makkelijke Maandag: Bananen in folie
Wie heeft er zin in een toetje na het avondeten? Deze Makkelijke Maandag delen we de Bananen in folie uit Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek. Als je een echte zoetekauw bent, is dit een recept voor jou!
4 STUKS
INGREDIËNTEN
- 4 bananen
- 75 gr pure chocolade,
- grof gehakt
- 50 gr pecannoten, grof gehakt
- 3-4 el bruine rum
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snijd de bananen over de lengte aan de binnenkant in, maar zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Leg de bananen per stuk op een stuk aluminiumfolie. Trek de ingesneden bananen iets open en druk daar de chocolade en pecannoten in. Besprenkel de bananen tot slot met wat rum. Pak de bananen in het aluminiumfolie in en leg ze met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal.
3. Bak de bananen 25-35 minuten, tot de schil donker van kleur is en de inhoud gesmolten en zacht. Serveer de bananen warm.