Makkelijke Maandag: Rodecouskool met feta
Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Het is vandaag ook Wereldtonijndag. Vandaar dat we deze Makkelijke Maandag hebben gekozen voor Rodecouskool met feta uit Saladebijbel van Mari Maris.
4 PERSONEN
INGREDIËNTEN
Voor de salade:
- 2,2 dl groentebouillon
- 150 g couscous of bulgur
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- ½ rodekool
- 200 g doperwtjes, diepvries, ontdooid
- ca. 100 g feta, in kleine blokjes
Om mee aan te maken:
- citroensap
- olijfolie
- peper & zout
- eventueel: 6 takjes peterselie, selderij of basilicum, gerist en gehakt
1 Breng de bouillon aan de kook, doe de couscous of bulgur in een platte bak of ovenschaal, strooi de ui erover en schenk er bouillon op tot alles 1,5 centimeter onderstaat. Dek goed af met folie of een doek. Laat in ongeveer 15 minuten de couscous of bulgur al het vocht opnemen. (Wie de ui scherp wil houden, mengt hem er pas door als de couscous of bulgur gaar is.)
2 Snijd ondertussen de kool zo fijn als suiker, dat kan prima in de keukenmachine op ‘pulse’.
3 Wrijf uw handen in met olie en ga net zo lang met uw vingers door de couscous of bulgur tot alle korrels mooi los zijn. Meng de kool, erwtjes en feta erdoor en maak op smaak met peper & zout, olie een paar druppels citroensap en eventuele kruiden.
VISVERSIE
- Met sprot (dan liever geen feta).
VLEESVERSIE
- Met reepjes gebraden varkens- of lamsvlees.
SALADE ROYALE
- Dat is het natuurlijk al, zeker als de hoeveelhedenverhoogd worden. Eventueel zou er nog heel fijn gesneden knolselderij door kunnen.