Makkelijke Maandag: Gebakken noedels met varkensvlees
Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Gebakken noedels met varkensvlees uit De bijbel van de Japanse keuken van Tosao van Coevorden.
4 PERSONEN
INGREDIËNTEN
- 4 porties ramen
- ½ spitskool
- 300 g speklappen
- sojaolie, om in te bakken
- 100 g tauge
- 1 lente-ui, in dunne ringen
- 4 onsen tamago (eventueel, hieronder)
1 Kook de ramen tot ze net niet gaar zijn. Spoel na met koud water, laat uitlekken en zet opzij.
2 Snijd de spitskool in fijne reepjes. Snijd de speklappen in reepjes.
3 Verhit een flinke scheut sojaolie in een wok op middelhoog vuur en bak het spek rondom aan. Voeg als het vlees bijna gaar is de spitskool en de taugé toe en roerbak alles circa 1 minuut.
4 Draai het vuur uit, voeg de ramen toe en schep alles goed om. Verdeel de yakisoba over 4 borden en garneer met de lente-ui. Serveer eventueel met de onsen tamago.
Onsen tamago
Een onsen is een Japans bad met natuurwater uit een geiser. Dit eitje wordt dus als het ware klaargemaakt in bad.
INGREDIËNTEN
- 4 (grote) eieren, koud
BENODIGDHEDEN
- Thermometer
1 Breng een pan met 1 liter water aan de kook. Zet 200 milliliter koud water klaar om er later aan toe te voegen.
2 Neem zodra het water kookt de pan van het vuur. Voeg het koude water toe. De temperatuur moet nu tussen de 63 en de 65 °C zijn – en blijven. Voeg de eieren toe en dek de pan af met de deksel.
3 Laat de eieren zo 17 minuten staan en controleer tussentijds de temperatuur. Zet de pan eventueel nog even op laag vuur als de temperatuur te snel afneemt.
4 Neem de eieren uit de pan en laat ze circa 5 minuten rusten. Pel de eieren voorzichtig.