Makkelijke Maandag: Spaanse knoflooksoep
Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Spaanse knoflooksoep uit De vega atlas van Isabel Boerdam.
Je zou verwachten dat een knoflooksoep van origine vegetarisch is, maar dit klassieke Spaanse gerecht wordt normaliter bereid met kippenbouillon. Die vervangen we door de groentevariant. Naast knoflook is ook stokbrood een onderdeel van deze soep. En als verrassing tref je een gepocheerd eitje te midden van je bord soep!
4 PERSONEN
INGREDIËNTEN
- 6 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 2 sneeën wit (stok)brood, in blokjes
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 l groentebouillon
- 4 eieren
- platte peterselie, om te garneren
- olijfolie
- zout en peper
1. Verhit olijfolie in een kookpan op middelhoge temperatuur en bak de knoflook ongeveer 2-3 minuten totdat de knoflook goudbruin begint te kleuren. Pas op dat die niet aanbrandt.
2. Voeg de paprika en het brood toe en bak 4-5 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg het gerookte paprikapoeder, de groentebouillon en zout en peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook, verlaag de temperatuur en laat de soep 10-15 minuten sudderen.
3. Breek voorzichtig een voor een de eieren open in de soep om deze te pocheren. Doe de deksel op de pan en laat de eieren 3-5 minuten stollen zonder in de soep te roeren. Zodra de eieren naar wens gaar zijn, schep je de gepocheerde eieren voorzichtig uit de pan met een soeplepel. Verdeel ze vervolgens over 4 kommen.
4. Verdeel de soep over de kommen, garneer met de platte peterselie en serveer direct.