Makkelijke Maandag: Tonijnceviche met cassavechips uit Ternate
Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Het is vandaag Wereldtonijndag! Vandaar dat we deze Makkelijke Maandag hebben gekozen voor Tonijnceviche met cassavechips uit Ternate uit De bijbel van de Indonesische keuken van Maureen Tan.
Een authentieke, Molukse ‘ceviche’ van tonijn met chilipepers, kenarinoten en knapperige cassavechips.
4 PERSONEN
INGREDIENTEN
- sap van 1 citroen
- rasp en sap van 1 limoen
- 5 rawits, in fijne ringen
- 3 sjalotten, in dunne plakjes
- zout en peper
- 100 g kenarinoten(eventueel te vervangen door vliespinda’s), grof gehakt
- 2 el kokosolie
- 400 g verse tonijn, in blokjes van 1½ x 1½ cm
- 5 g citroenbasilicum, ter garnering
- cassavechips, om te serveren
BENODIGDHEDEN
- vijzel
1 Meng het citroensap, het limoensap en de rasp, de rawits en de sjalot tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
2 Rooster de kenarinoten ongeveer 10 minuten in een droge koekenpan. Maal ze in de vijzel fijn.
3 Smelt in een steelpan de kokosolie. Meng de kokosolie en de dressing met de tonijn en laat 5 minuten intrekken. Garneer de tonijn met de kenarinoten en het citroenbasilicum. Serveer met de cassavechips.