Makkelijke Maandag: Aardappels met feta en harissa
Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Aardappel met feta en harissa uit Stoofbijbel van Julius Jaspers.
6 PERSONEN
INGREDIËNTEN
- 800 g (nieuwe) krieltjes, geschrobd en gehalveerd
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 400 g tomaat (blik)
- 2 el tomatenpuree
- 3 el harissa*
- 400 ml bouillon
- 100 g olijven, ontpit
- 150 g feta, verkruimeld
- 5 takjes platte peterselie, alleen de blaadjes, gesneden
- zout en peper
1 Zet de aardappels op in koud water met wat zout, breng tegen de kook aan en giet na 10 minuten af.
2 Fruit de ui glazig in de olie in de stoofpan. Laat licht kleuren en voeg knoflook en paprika toe.
3 Gaar nog 3 minuten door en voeg tomaat, tomatenpuree, harissa en bouillon toe. Roer goed door en breng tegen de kook aan. Breng op smaak met zout en peper.
4 Voeg de aardappels en olijven toe en laat 45 minuten garen.
5 Controleer de garing én de smaak.
6 Serveer direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Bestrooi met feta en peterselie.
* Harissa is de Arabische sambal, maar dan iets milder.