Zoeken
Makkelijke Maandag: Aardappels met feta en harissa
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept! 

Makkelijke Maandag: Aardappels met feta en harissa

Gepubliceerd op 25 april, 2022 om 15:00

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Aardappel met feta en harissa uit Stoofbijbel van Julius Jaspers.

 

6 PERSONEN

INGREDIËNTEN

1 Zet de aardappels op in koud water met wat zout, breng tegen de kook aan en giet na 10 minuten af.

2 Fruit de ui glazig in de olie in de stoofpan. Laat licht kleuren en voeg knoflook en paprika toe.

3 Gaar nog 3 minuten door en voeg tomaat, tomatenpuree, harissa en bouillon toe. Roer goed door en breng tegen de kook aan. Breng op smaak met zout en peper.

4 Voeg de aardappels en olijven toe en laat 45 minuten garen.

5 Controleer de garing én de smaak.

6 Serveer direct of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Bestrooi met feta en peterselie.

 

* Harissa is de Arabische sambal, maar dan iets milder.

Auteurs
Auteur: Julius Jaspers

Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL's Topchef. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijft hij kookboeken, waaronder barbecuekookboeken.

Boeken
Julius  Jaspers - Stoofbijbel
Julius Jaspers

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws