Zoeken
Paasbrunch: Gerookte-zalmtompouce
Maak deze heerlijke Gerookte-zalmtompouce bij de Paasbrunch!

Paasbrunch: Gerookte-zalmtompouce

Gepubliceerd op 15 april, 2022 om 15:00

Het is bijna Pasen! Daarom geven wij deze week een extra recept weg wat heerlijk is bij de Paasbrunch. Dit is de Gerookte-zalmtompouce uit Ovenbijbel van Chickslovefood.

VOOR 4 TOMPOUCEN

INGREDIËNTEN

 

BEREIDINGSTIJD

20 minuten

1 Verwarm de oven voor tot 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2 Laat de bladerdeegplakjes ontdooien door ze naast elkaar op het werkblad te leggen.

3 Snijd de velletjes bladerdeeg doormidden, prik met een vork gaatjes in vier van de acht plakjes, deze blijven dan plat en worden de onderkantjes.

4 Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat en bak 10 minuten in de oven.

5 Snijd de avocado in partjes. Leg de avocado op een plakje bladerdeeg (de plakjes waar je gaatjes in hebt geprikt zijn de onderkant van de tompouce).

6 Leg hier vervolgens de gerookte zalm op, gevolgd door wat Japanse mayonaise en daarna wat zeewiersalade.

7 Vervolgens leg je hier de niet ingeprikte bladerdeegplakjes op.

 

TIP

Japanse mayonaise koop je onder de naam Kewpie bij de toko, maar ook bij sommige grotere supermarkten. Het is een roomwitte fles met een rood mannetje erop.

Auteurs
Auteur: Chickslovefood

Elise Gruppen-Schouwerwou & Nina de Bruijn kennen elkaar van hun masterstudie journalistiek. Samen startten ze in 2011 het foodblog Chickslovefood.com, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste en meest populaire foodblogplatform van Nederland. Door de jaren heen is de missie van de chicks nooit veranderd; Chickslovefood vereenvoudigt dé activiteiten waar heel Nederland zich iedere dag opnieuw mee bezig houdt: koken en eten.

Boeken
Chickslovefood - Ovenbijbel
Chickslovefood

Ovenbijbel van de bestseller auteurs Chickslovefood

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws