Paasbrunch: Gerookte-zalmtompouce
Het is bijna Pasen! Daarom geven wij deze week een extra recept weg wat heerlijk is bij de Paasbrunch. Dit is de Gerookte-zalmtompouce uit Ovenbijbel van Chickslovefood.
VOOR 4 TOMPOUCEN
INGREDIËNTEN
- 4 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)
- 1 avocado
- 140 g gerookte zalm
- 125 g zeewiersalade
- 4 el Japanse mayonaise
BEREIDINGSTIJD
20 minuten
1 Verwarm de oven voor tot 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2 Laat de bladerdeegplakjes ontdooien door ze naast elkaar op het werkblad te leggen.
3 Snijd de velletjes bladerdeeg doormidden, prik met een vork gaatjes in vier van de acht plakjes, deze blijven dan plat en worden de onderkantjes.
4 Leg de bladerdeegplakjes op een bakplaat en bak 10 minuten in de oven.
5 Snijd de avocado in partjes. Leg de avocado op een plakje bladerdeeg (de plakjes waar je gaatjes in hebt geprikt zijn de onderkant van de tompouce).
6 Leg hier vervolgens de gerookte zalm op, gevolgd door wat Japanse mayonaise en daarna wat zeewiersalade.
7 Vervolgens leg je hier de niet ingeprikte bladerdeegplakjes op.
TIP
Japanse mayonaise koop je onder de naam Kewpie bij de toko, maar ook bij sommige grotere supermarkten. Het is een roomwitte fles met een rood mannetje erop.