Zoeken
Makkelijke Maandag: Zomerse zuurkool
Elke Makkelijke Maandag een nieuw recept! 

Makkelijke Maandag: Zomerse zuurkool

Gepubliceerd op 3 april, 2022 om 15:00

Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Zomerse zuurkool uit À la minute van Mari Maris.

 

4 PERSONEN

INGREDIËNTEN

Voor erbij:

 

1 Verwarm een ruime koekenpan met wat olie.

2 Fruit er de knoflook en helft van de tomaat in.

3 Voeg als de tomaat vocht begint los te laten de zuurkool toe.

4 Schep goed doorelkaar en bak 2 minuten licht aan.

5 Schep weer om, draai het vuur lager en laat nog een minuutje staan.

6 Bestrooi dan met tijm en voeg de rest van de tomaat toe.

7 Schep goed om en maak op smaak met peper & zout.

8 Strooi er de pistachenoten over.

 

SERVEERSUGGESTIE

Ik schep de zuurkool graag op tagliatelle, als die 4 minuten staat te koken zet ik de zuurkool op. Maar óók lekker met in groentebouillon en met een extra takje rozemarijn gekookte aardappeltjes. Even uitdampen, halveren en een paar minuten door een ruime koekenpan met olijfolie schudden terwijl de zuurkool opstaat.

Auteurs
Auteur: Mari Maris

Mari Maris is kookboekenauteur en werkte haar leven lang als chef, onder meer in haar eigen groenterestaurant in Frankrijk. De pers (o.a. Het Parool, NRC en Vrij Nederland) noemde Mari's eerder verschenen Groentebijbel onmisbaar en kroonde haar na Saladebijbel, Mari plukt de dag en Maison Mari tot Groentekoningin van Nederland (ELLE Eten, Volkskrant en Telegraaf). A la minute is Mari's vijfde kookboek bij uitgeverij Carrera Culinair.

Boeken
Mari Maris - A la minute
Mari Maris

Als een mens moet eten, dan wel graag zo smakelijk mogelijk

x
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws