Makkelijke Maandag: Zomerse zuurkool
Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Zomerse zuurkool uit À la minute van Mari Maris.
4 PERSONEN
INGREDIËNTEN
- 4 tenen knoflook
- 8 mooi rijpe tomaten, in partjes
- ca. 700 g zuurkool
- 8 takjes tijm, gerist en gehakt
- 4 handjes pistachenoten, grof gehakt
- milde olijfolie
Voor erbij:
- 350 g tagliatelle of 800 g à 1 kg
- (kleine) aardappeltjes (zie serveersuggestie)
1 Verwarm een ruime koekenpan met wat olie.
2 Fruit er de knoflook en helft van de tomaat in.
3 Voeg als de tomaat vocht begint los te laten de zuurkool toe.
4 Schep goed doorelkaar en bak 2 minuten licht aan.
5 Schep weer om, draai het vuur lager en laat nog een minuutje staan.
6 Bestrooi dan met tijm en voeg de rest van de tomaat toe.
7 Schep goed om en maak op smaak met peper & zout.
8 Strooi er de pistachenoten over.
SERVEERSUGGESTIE
Ik schep de zuurkool graag op tagliatelle, als die 4 minuten staat te koken zet ik de zuurkool op. Maar óók lekker met in groentebouillon en met een extra takje rozemarijn gekookte aardappeltjes. Even uitdampen, halveren en een paar minuten door een ruime koekenpan met olijfolie schudden terwijl de zuurkool opstaat.