Makkelijke Maandag: Stamppot van rucola met Frankfurters
Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Stamppot van rucola met Frankfurters uit Stamppotbijbel van Werner Drent.
4 PERSONEN
INGREDIËNTEN
- 1 kg kruimige aardappelen
- 400 g rucola
- 140 g Zeeuws spek, in plakken
- 1 blik Frankfurters, 10 stuks
- 100 ml volle melk
- gezouten roomboter
- zout en peper
1 Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.
2 Was de rucola en laat goed uitlekken in het vergiet.
3 Wikkel het spek om de Frankfurters. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worstjes in 3 minuten goudbruin en knapperig.
4 Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree. Roer de volle melk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Meng de rucola door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
5 Serveer de Frankfurters bij de stamppot.