Makkelijke Maandag: Penne All’arrabbiata
Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Penne All’arrabbiata uit Pastabijbel van Roberta Pagnier.
Deze pikante ‘woedende’ pasta, die oorspronkelijk vooral in en om Rome werd gegeten, dankt zijn naam aan de pepertjes die gebruikt worden en die voor een rood aangelopen gezicht kunnen zorgen, net als bij een woede-uitbarsting. De Penne All’arrabbiata staat in korte tijd op tafel en je hebt er niet veel bijzondere ingrediënten voor nodig. Weet dat je deze pasta officieel niet met geraspte kaas eet.
4 PERSONEN
INGREDIËNTEN
- 350 g gedroogde penne rigate
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- ½ rode Spaanse peper, fijngesneden
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- ½ bosje bladpeterselie, fijngesneden
- Olijfolie extra vergine
- Zout en peper
1 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook, ui en Spaanse peper 5 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus circa 20 minuten.
2 Breng een pan water met zout aan de kook en kook de penne beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3 Roer de penne door de saus en garneer met wat olijfolie en de peterselie.