Makkelijke Maandag: Thaise gele curry met bloemkool en spinazie
Elke week op maandag geven wij een recept weg uit een van onze kookboeken! Deze Makkelijke Maandag is dat Thaise gele curry met bloemkool en spinazie uit Vegabijbel van Isabel Boerdam.
Bloemkool komt in dit gerecht goed tot zijn recht en neemt veel smaken op. Gecombineerd met de spinazie, kikkererwten en tempé is dit puur comfortfood. Kommetje op de bank en genieten maar!
4 PERSONEN
INGREDIËNTEN
- 1 bloemkool
- 2 el gele currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 400 g spinazie
- 200 g kikkererwten, gekookt
- 200 g tempé, in blokjes
- zonnebloemolie
1 Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloem-koolroosjes in de pan in ruim kokend water gaar in ongeveer 8 minuten. Giet af en zet apart.
2 Verhit wat olie in de wok. Voeg wanneer de olie is opgewarmd de currypasta toe en roer goed. Pas op dat de currypasta niet aanbakt. Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe. Voeg de gekookte bloemkool-roosjes toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Voeg ook de spinazie en kikkererwten toe. Laat 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is door de hitte.
3 Verhit intussen wat olie in de koekenpan. Bak de tempéblokjes krokant. Voeg de blokjes direct toe aan de curry en serveer.
TIP
Door de kikkererwten en de tempé is dit eigenlijk al een volwaardige maaltijd. Uiteraard kun je er nog wat rijst bij koken. Gebruik dan 50 gram basmatirijst per persoon.